фото: PexelsОчаква се в следващите дни това да напрви и Борис Джонсън,.Бившата

...
фото: PexelsОчаква се в следващите дни това да напрви и Борис Джонсън,.Бившата
Коментари Харесай

Бившият британски министър-председател Тереза Мей съобщи в Туитър, че се е ваксинирала

фото: Pexels

Очаква се в идващите дни това да напрви и Борис Джонсън,.

Бившата английска министър-председателка Тереза Мей заяви през вчерашния ден на страницата си в Туитър, че се е ваксинирала против ковид.
Току-що ми беше сложена първата доза ваксина против ковид. Тя е безвредна, ефикасна и безболезнена. Направете си и вие, когато ви пристигна редът. Само като се защищаваме един различен, можем да преодолее вируса, означи 64-годишната Мей.

Кампанията по имунизиране във Англия стартира на 8 декември 2020 година До 14 февруари, според проектите на държавното управление, първа доза ваксина получиха 15 милиона души от най-уязвимите групи на популацията, от които са и 88 % от смъртните случаи от COVID-19.

Това са жители на домове за остарели хора, медицински и обществени служащи, контактуващи с заболели, лица над 70-годишна възраст и хора с нежно здраве.

Сред имунизираните бяха кралица Елизабет и брачният партньор й принц Филип, както и престолонаследникът принц Чарлз, предава

През втория стадий от програмата за имунизиране, който би трябвало да завърши през май, опция да се ваксинират ще имат всички поданици на Обединеното кралство над 50-годишна възраст, а броят на имунизираните ще надвиши 30 милиона.

Очаква се в околните седмици да се имунизира и сегашният министър председател - 56-годишният Борис Джонсън, който през април предходната година изкара няколко дни в интензивното поделение с COVID-19. До момента са имунизирани 19,1 милиона души - съвсем 29 % от популацията. Властите се надяват до края на юли да бъдат ваксинирани всички малолетни британци.

След завършването на втория стадий от акцията, опция да се имунизират ще имат и хората от 40 до 49 години, след това тези от 30 до 39 години и най-после британците на възраст от 18 до 29 години.

В момента във Англия се ползват ваксини на " Pfizer/BioNTecH " и на " AstraZeneca ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР